Рецепти

Бибимбап със сос Gochujang

2 чаши сварен ориз
1 морков, нарязан на тънки ивици
1/2 тиквичка, нарязана на тънки ивици
50 г гъби шийтаке, нарязани на филийки
70 г бобени кълнове
30 г листа от спанак
2 яйца
1 с.л. олио
2 с.л. Sempio Gochujang с лимон
Сусам за поръсване (по желание)

Как да го приготвите
1. Разпределете сварения ориз в две чинии.
2. В тиган на силен огън добавете олио и задушете зеленчуците, като започнете с морковите, гъби шийтаке, тиквичката и след това бобени кълнове. Изключете котлона и добавете спанака.
3. Поставете сотираните зеленчуци към всяка купа с ориз, като оставите място в средата.
4. Изпържете яйцата и ги поставете в средата на всяка купа.
5. Поръсете със сусам и със Sempio Gochujang с лимон на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *