Рецепти

Кимбап

Необходими продукти:

Начин на приготвяне: Измийте ориза и го оставете за 1 час да се отцежда. Пуснете го да се вари в 420 мл вода за 15 мин на слаб огън и го дръжте още 10 минути под капак на изключен котлон. Запържете подправената със сол и черен пипер кайма. Разбъркайте яйцата заедно с малко сол и захар и направете от тях 2 тънки омлета, навийте ги на руло и ги разрежете по дължина.
Нарежете на дълги тънки ивици краставицата, моркова и марулята. Когато оризът е готов го подправете със смес от оризовия оцет, 1 с. л. захар и 2 щипки сол. С помощта на бамбукова рогозка сипвайте по малко ориз върху водораслите, сложете по средата всички зеленчуци, яйцата и месото и навивайте по същия начин, по който се приготвя суши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *