Рецепти

Пиле Тикка Масала с Кокос и Жасминов Ориз

 

Пиле тикка масала е ароматно и вкусно ястие с къри, което произхожда от Индийския субконтинент. Състои се от мариновани и печени на скара пилешки парчета, известни като “тика”, задушени в кремообразен доматен сос, напоен със смес от традиционни индийски подправки. Това ястие е известно със своите живи цветове, сложни вкусове и неустоим аромат, което го прави предпочитано сред къри ентусиастите по целия свят.

 

Нужни продукти за две порции:

  • Пилешко филе: 300 грама
  • Лук: 50 грама
  • Чесън: 15 грама
  • Джинджифил корен: 20 грама
  • Краве масло: 15 грама
  • Кориандър пресен: 15 грама
  • Ориз Жасминов: 150 грама
  • Тикка масала сос: 220 грама
  • Кокосово мляко: 50 грама

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лукът на жулиени, а чесъна и джинджифила на ситно. Пилешкото филе се реже на кубчета (може и на жулиени). В дълбок тиган се запържват пилето и зеленчуците до полуготовност. Добавя се сосът тикка масала, заедно с кокосовото мляко и се оставя да покъкри ястието, за да може да се редуцира соса и да се сготви напълно пилешкото месо. В отделен съд си кипваме вода с краве масло и сол и сваряваме жасминовият ориз до готовност.

 

Поднасяме в порция пухкаво сварен жасминов ориз, пиле тикка масала и поръсваме със ситно нарязан кориандър.

 

Жасминов ориз, сос тикка масала, кокосово мляко и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия  онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *