Пиле тикка масала е ароматно и вкусно ястие с къри, което произхожда от Индийския субконтинент. Състои се от мариновани и печени на скара пилешки парчета, известни като “тика”, задушени в кремообразен доматен сос, напоен със смес от традиционни индийски подправки. Това ястие е известно със своите живи цветове, сложни вкусове и неустоим аромат, което го прави предпочитано сред къри ентусиастите по целия свят.
Нужни продукти за две порции:
- Пилешко филе: 300 грама
- Лук: 50 грама
- Чесън: 15 грама
- Джинджифил корен: 20 грама
- Краве масло: 15 грама
- Кориандър пресен: 15 грама
- Ориз Жасминов: 150 грама
- Тикка масала сос: 220 грама
- Кокосово мляко: 50 грама
Начин на приготвяне:
Нарежете лукът на жулиени, а чесъна и джинджифила на ситно. Пилешкото филе се реже на кубчета (може и на жулиени). В дълбок тиган се запържват пилето и зеленчуците до полуготовност. Добавя се сосът тикка масала, заедно с кокосовото мляко и се оставя да покъкри ястието, за да може да се редуцира соса и да се сготви напълно пилешкото месо. В отделен съд си кипваме вода с краве масло и сол и сваряваме жасминовият ориз до готовност.
Поднасяме в порция пухкаво сварен жасминов ориз, пиле тикка масала и поръсваме със ситно нарязан кориандър.
Жасминов ориз, сос тикка масала, кокосово мляко и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.