Рецепти

Червените задушени свински ребра – празнична китайска традиция

Традицията на задушаване на месо в Китай датира от древни времена, когато хората са търсили начини да запазят храната си за по-дълго време. Задушаването е бавен процес на готвене, при който месото се готви в собствен сок, заедно с различни подправки и сосове. Това създава ястие, което е не само вкусно, но и здравословно. Червените задушени свински ребра са любимо ястие в Китай. Те се сервират по специални поводи, като празници и семейни събирания. Ястието се свързва с изобилие и просперитет, а червеният цвят символизира късмет и щастие.

Днес червените задушени свински ребра са популярни по целия свят. Те са лесни за приготвяне у дома. Това ястие е чудесен начин да се насладите на вкуса на Китай и да се потопите в неговата богата култура.

🍜

Нужни продукти за четири порции:

🥢Свински ребра с кост: 1,2 кг.

🥢Хойсин сос: 30 мл.

🥢Кетчуп: 10 гр.

🥢Мед: 10 гр.

🥢Соев сос: 8 мл.

🥢Саке: 5 мл.

🥢Оризов оцет: 5 мл.

🥢Лимон: 1 бр.

🥢Джинджифил пресен: 30 гр.

🥢Чесън: 10 гр.

🥢Сусам: 10 гр.

🍜

Начин на приготвяне:
Джинджифилът и чесъна се белят и настъргват. Всички останали съставки се смесват, за да получим маринатата. Свинските ребра се мариноват за поне 2 часа в хладилник. Ребрата могат да се приготвят на скара, във фурна и на Air-fryer. Готвенето във фурна е на 160 градуса за около 40 мин. Като на всеки 10-15 мин се мажат с маринатата, за да могат да се глазират.

🍜

Хойсин и сусамов сос, оризов оцет, сусам и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на куриера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *