Традицията на задушаване на месо в Китай датира от древни времена, когато хората са търсили начини да запазят храната си за по-дълго време. Задушаването е бавен процес на готвене, при който месото се готви в собствен сок, заедно с различни подправки и сосове. Това създава ястие, което е не само вкусно, но и здравословно. Червените задушени свински ребра са любимо ястие в Китай. Те се сервират по специални поводи, като празници и семейни събирания. Ястието се свързва с изобилие и просперитет, а червеният цвят символизира късмет и щастие.
Днес червените задушени свински ребра са популярни по целия свят. Те са лесни за приготвяне у дома. Това ястие е чудесен начин да се насладите на вкуса на Китай и да се потопите в неговата богата култура.
🍜
Нужни продукти за четири порции:
🥢Свински ребра с кост: 1,2 кг.
🥢Хойсин сос: 30 мл.
🥢Кетчуп: 10 гр.
🥢Мед: 10 гр.
🥢Соев сос: 8 мл.
🥢Саке: 5 мл.
🥢Оризов оцет: 5 мл.
🥢Лимон: 1 бр.
🥢Джинджифил пресен: 30 гр.
🥢Чесън: 10 гр.
🥢Сусам: 10 гр.
🍜
Начин на приготвяне:
Джинджифилът и чесъна се белят и настъргват. Всички останали съставки се смесват, за да получим маринатата. Свинските ребра се мариноват за поне 2 часа в хладилник. Ребрата могат да се приготвят на скара, във фурна и на Air-fryer. Готвенето във фурна е на 160 градуса за около 40 мин. Като на всеки 10-15 мин се мажат с маринатата, за да могат да се глазират.
🍜
Хойсин и сусамов сос, оризов оцет, сусам и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на куриера.