Рецепти

Червените задушени свински ребра – празнична китайска традиция

Традицията на задушаване на месо в Китай датира от древни времена, когато хората са търсили начини да запазят храната си за по-дълго време. Задушаването е бавен процес на готвене, при който месото се готви в собствен сок, заедно с различни подправки и сосове. Това създава ястие, което е не само вкусно, но и здравословно. Червените задушени свински ребра са любимо ястие в Китай. Те се сервират по специални поводи, като празници и семейни събирания. Ястието се свързва с изобилие и просперитет, а червеният цвят символизира късмет и щастие.

Днес червените задушени свински ребра са популярни по целия свят. Те са лесни за приготвяне у дома. Това ястие е чудесен начин да се насладите на вкуса на Китай и да се потопите в неговата богата култура.

🍜

Нужни продукти за четири порции:

🥢Свински ребра с кост: 1,2 кг.

🥢Хойсин сос: 30 мл.

🥢Кетчуп: 10 гр.

🥢Мед: 10 гр.

🥢Соев сос: 8 мл.

🥢Саке: 5 мл.

🥢Оризов оцет: 5 мл.

🥢Лимон: 1 бр.

🥢Джинджифил пресен: 30 гр.

🥢Чесън: 10 гр.

🥢Сусам: 10 гр.

🍜

Начин на приготвяне:
Джинджифилът и чесъна се белят и настъргват. Всички останали съставки се смесват, за да получим маринатата. Свинските ребра се мариноват за поне 2 часа в хладилник. Ребрата могат да се приготвят на скара, във фурна и на Air-fryer. Готвенето във фурна е на 160 градуса за около 40 мин. Като на всеки 10-15 мин се мажат с маринатата, за да могат да се глазират.

🍜

Хойсин и сусамов сос, оризов оцет, сусам и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на куриера.

1 thoughts on “Червените задушени свински ребра – празнична китайска традиция

  1. Sylvia Burns каза:

    I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *