Гочуджанг пилешка супа с нудли е пикантна и ароматна комбинация от класическа пилешка супа и корейска подправка гочуджанг. Идеална за студените дни, супата с пилешко и гочуджанг ще задоволи както любителите на пикантната храна, така и тези, които предпочитат по-меките вкусове. Супата се приготвя бързо и лесно, а вкусът й е пикантен и ароматен. Гочуджанг е корейска люта паста, която има сладък, но пикантен вкус, който го прави перфектен като подправка за различни ястия като бибимбап, токбоки и кимчи.
Нужни продукти за две порции:
- Пилешко филе: 200 гр.
- Рамен нудли: 360 гр.
- Гочуджанг: 20 мл.
- Зелен лук: 60 гр.
- Кимчи сос: 20 гр.
- Гъби шийтаки: 35 гр.
- Китайско зеле: 250 гр.
- Рибен сос: 15 мл.
- Пилешки бульон: 1 л.
- Олио: 20 мл.
- Сусамово олио: 5 мл.
Начин на приготвяне:
В касерола на среден огън си задушваме в мазнина пилешкото филе нарязано на жулиени. Добавяме бялата част от зеленият лук нарязана на ситно, гъбите шийтаки и китайското зеле на жулиен. Към зеленчуците и месото добавяме сусамовото олио и гочуджанг соса, докато се запържат и овкусят добре. Прибавяме рибният сос и пилешкият бульон и оставяме на слаб огън да покъкри всичко заедно. Редуцираме по желание и вкус. Преди да свалим от котлона добавяме рамен нудлите и финишираме със ситно нарязан зелен лук.
Нудли Рамен, Гочуджанг, Кимчи, Рибен сос, сусамово олио, както и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.