В месеца, когато предлагаме продукти от тайландската ни селекция на промоция Ви предлагаме една лесна и бърза рецепта от Тайланд. Тайландската тиквена супа с кокос съчетава сладостта на тиквата с кремообразната текстура на кокосовото мляко и пикантните нотки на тайландските подправки. Приготвя с червен къри паста и фиш сос, които придават характерен азиатски привкус. Сервира се топла, гарнирана с пресен кориандър и евентуално люти чушки за допълнителна пикантност.
🌶️ Нужни продукти:
🥢 Тиква: 400 гр.
🥢 Кокосово мляко: 100 мл.
🥢 Фиш сос: 20 мл.
🥢 Лук: 40 гр.
🥢 Пържен лук: 10 гр.
🥢 Червена къри паста: 8 гр.
🥢 Олио: 10 мл.
🥢 Чесън: 5 гр.
🥢 Зеленчуков бульон: 400 мл.
🥢 Кориандър: 15 гр.
🍜
Начин на приготвяне:
Лукът и чесъна се почистват и се режат на ситно. Тиквата се бели и се реже на средни кубчета. В касерола се задушават в мазнина лукът и чесъна за около 3-4 минути. Добавяме и къри пастата като я запържваме за 1-2 минути с лука и чесъна. Прибавяме нарязана на кубчета тиква и задушаваме за още 3-4 минути. Деглазираме със зеленчуков бульон, кокосово мляко и фиш сос като оставаме около 20гр от кокосовото мляко за декорация. Готвим до омекотяване на зеленчуците. Пасираме всичко заедно до кремообразна смес. Гарнираме с нарязан кориандър, пържен лук и кокосово мляко
😋
Кокосово мляко, Фиш сос, готов пържен лук, червена къри паста и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на куриера.