Рецепти

Yaki udon/ Стрир Фрайд Удон Нудли със Скариди и Зеленчуци

Японските удон нудли се правят от смляно брашно, вода и сол. Те са по-бледи на цвят от Рамен нудлите и имат по фин вкус. Едно от най-важните неща, което трябва да се отбележи е че те не се правят с яйце (за разлика от Рамен нудлите), което ги прави много подходящ избор за веганите или всичко, които търсят здравословно разнообразие в диетата си.

 

Нужни продукти за две порции:

  • Удон нудли: 400 гр
  • Червен лук: 30 гр
  • Едамаме на зърна: 30 гр
  • Скариди  ( 31/40 почистени ): 150 гр
  • Морков: 40 гр
  • Пипер пресен червен: 30 гр
  • Пипер пресен зелен: 30 гр
  • Чесън: 10 гр
  • Джинджифил корен: 10 гр
  • Ойстер/стриди сос: 20 мл
  • Бейби царевички: 30 гр
  • Зелен лук: 30 гр
  • Сусамово олио: 5 мл
  • Олио: 10 мл
  • Соев сос Jin S: 10 мл

 

Начин на приготвяне:

Червеният лук, морковите и двата вида пипер се режат на жулиени. Бейби царевичките се разполовяват на две, а чесъна и джинджифила се режат на ситно. В Уок тиган с малко мазнина запържваме скаридите от двете страни до поразовяване и след това ги изваждаме от тигана.

В същият тиган с останалата мазнина запържваме и зеленчуците до златисто (червен лук, едамаме, морков, пипер, чесън и джинджифил). Добавяме удон нудлите заедно със соевия сос и соса от стриди и оставяме нудлите и зеленчуците да поемат от сосовете. След като нудлите и зеленчуците се оцветят добавяме сусамовото олио и скаридите обратно и разбъркваме с клечки, за да не начупим нудлите.

 

Сервираме в чиния като подправяме със зелен лук нарязан по диагонал.

 

Удон нудли, ойстер/стриди и соев сос, сусамово олио и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *