Японските удон нудли се правят от смляно брашно, вода и сол. Те са по-бледи на цвят от Рамен нудлите и имат по фин вкус. Едно от най-важните неща, което трябва да се отбележи е че те не се правят с яйце (за разлика от Рамен нудлите), което ги прави много подходящ избор за веганите или всичко, които търсят здравословно разнообразие в диетата си.
Нужни продукти за две порции:
- Удон нудли: 400 гр
- Червен лук: 30 гр
- Едамаме на зърна: 30 гр
- Скариди ( 31/40 почистени ): 150 гр
- Морков: 40 гр
- Пипер пресен червен: 30 гр
- Пипер пресен зелен: 30 гр
- Чесън: 10 гр
- Джинджифил корен: 10 гр
- Ойстер/стриди сос: 20 мл
- Бейби царевички: 30 гр
- Зелен лук: 30 гр
- Сусамово олио: 5 мл
- Олио: 10 мл
- Соев сос Jin S: 10 мл
Начин на приготвяне:
Червеният лук, морковите и двата вида пипер се режат на жулиени. Бейби царевичките се разполовяват на две, а чесъна и джинджифила се режат на ситно. В Уок тиган с малко мазнина запържваме скаридите от двете страни до поразовяване и след това ги изваждаме от тигана.
В същият тиган с останалата мазнина запържваме и зеленчуците до златисто (червен лук, едамаме, морков, пипер, чесън и джинджифил). Добавяме удон нудлите заедно със соевия сос и соса от стриди и оставяме нудлите и зеленчуците да поемат от сосовете. След като нудлите и зеленчуците се оцветят добавяме сусамовото олио и скаридите обратно и разбъркваме с клечки, за да не начупим нудлите.
Сервираме в чиния като подправяме със зелен лук нарязан по диагонал.
Удон нудли, ойстер/стриди и соев сос, сусамово олио и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.