Рецепти

Корейско Булгоги

Булгоги е традиционно корейско ястие, което се приготвя с мариновано на тънки ивички месо на скара или тиган. Може да се сервира със сварен ориз, ким-чи или салата. В маринатата е характерно да се използва круша, която подпомага окрехкотяването и придаването на плодов вкус.

 

Нужни продукти за две порции:

  • Телешко контра филе: 150 грама
  • Жълт лук: 40 грама
  • Зелен лук: 20 грама
  • Чесън: 5 грама
  • Сусам: 5 грама
  • Джинджифил корен: 15 грама
  • Сос Булгоги Sempio Korean BBQ Bulgogi: с броя
  • Олио: 15 милилитра
  • Мед: 10 грама
  • Соев сос безглутенов Sempio: 20 милилитра

 

Начин на приготвяне:
Телешкото месо се нарязва на тънки лентички. Лукът се реже на жулиени. Чесънт и джинджифилът се нарязват на ситно. Месото се маринова с лукът на жулиени, чесъна, джинджифила, соевия сос и сусама за около 1ч и 30мин в хладилник. В силно нагорещен тиган се запържва маринованото месо в мазнина до готовност, след което се добавя и Сос Булгоги Sempio Korean BBQ Bulgogi. Оставя се на слаб огън да сгъсти до желаната консистенция. Накрая се добавя мед за омекотяване на вкуса.

Порцията телешко булгоги се поднася в чиния с финно нарязан зелен лук и сварен ориз. За тези, които предпочитата по-пикантна храна препоръчваме използването на Сос Булгоги Sempio Gochujang.

 

Сос Булгоги сос и безглутенов соев сос на корейската Компания Sempio, сусам и сушен чесън, както и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия  онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на СПИДИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *