Рецепти

Пад Тай/Pad Thai – Кулинарно Бижу от Тайланд

Пад Тай е едно от най-популярните ястия в Тайланд. Приготвя се с оризови нудли, които се пържат с яйца и нарязано твърдо тофу, овкусени със сок от тамаринд, рибен сос, сушени скариди, чесън, шалот, червен пипер чили и палмова захар. Сервира се с резенчета лайм и счукани печени фъстъци. Характерният вкус се дължи на баланса на сладко, кисело и пикантно, постигнат от комбинацията на рибен сос, захар, тамаринд и чили. Пад Тай се приготвя бързо и лесно, което го прави идеално за бърза закуска или лека вечеря.

🍤

Нужни продукти:

🥢Оризови нудли: 400 гр.

🥢Яйце: 2 бр.

🥢Тофу сирене: 100 гр.

🥢Тамаринд паста: 15 гр.

🥢Фиш сос: 10 гр.

🥢Скариди изчистени: 150 гр.

🥢Лук: 30 гр.

🥢Чесън: 10 гр.

🥢Соево чили олио: 12 мл.

🥢Лайм: 1 бр.

🥢Кориандър пресен: 20 гр.

🥢Фъстъци: 20 гр.

🥢Тогараши пипер: 2 гр.

🍤

Начин на приготвяне:

Накисваме оризовите нудли във вода за около 30 мин. Нарязваме на ситно лукът и чесънът. Нарязваме отделно кориандърът на ситно. В тиган запържваме лук, чесън и скаридите. Изваждаме ги след като са готови и в същият тиган бъркаме яйцата, за да станат на дребни парченца. Изваждаме яйцата и ги оставяме при скаридите. В същият тиган добавяме накиснатите оризови нудли, фиш соса, паста от тамаринд, сокът от лайм, кориандър и разбъркваме. Добавяме лука, чесъна, скаридите и яйцата и разбъркваме добре. Подправяме с тогараши и сервираме.

🍜

Оризови нудли, тофу, тамаринд, фиш сос, соево олио тогариши пипер и огромно разнообразие от автентични азиатски продукти на достъпни цени можете да намерите в нашия онлайн магазин www.justasia.bg. Доставяме със СПИДИ в цяла България до Ваш адрес или избран от Вас офис на куриера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *